Diëtiste

Michelle

Michelle Beljaars – de Kok

Michelle Beljaars – de Kok

De diëtiste is bereikbaar onder telefoonnummer 06 449 56727 (maandag tot vrijdag).
Mailen kan naar: beljaars@dcn.nu

Spreekuur

De spreekuren van de diëtiste zijn op:

  • Maandag van 8.30 – 17.00 uur
  • Donderdag van 8.30 – 17.00 uur

Consulten zijn uitsluitend na telefonische afspraak. Het streven is binnen 10 werkdagen een afspraak met u te maken.  Na overleg kan er ook incidenteel buiten deze spreekuren een afspraak gemaakt worden.

Mocht het voor u niet mogelijk zijn om naar de praktijk te komen, dan kan de diëtiste ook een huisbezoek afleggen.

Waarvoor kunt u o.a. bij de diëtiste terecht?

  • Antwoord op alle vragen m.b.t. voeding
  • Hulp bij het samenstellen van een nieuw voedingspatroon als gevolg van ziekte, bijvoorbeeld diabetes, verhoogd cholesterolniveau, verhoogde bloeddruk, darmproblemen
  • Individuele hulp en begeleiding bij het afvallen of aankomen
  • Beoordeling van de volwaardigheid van uw huidige voeding

De diëtiste zal altijd in haar advies rekening houden met uw persoonlijke omstandigheden en geen standaard-dieetlijstjes meegeven. Ook werkt zij goed samen met alle andere disciplines binnen Gezondheidscentrum Marisplein.

Kwaliteit

De titel van diëtist is wettelijk beschermd. Ik heb een vierjarige HBO-opleiding gevolgd. Als diëtist ben ik lid van de NVD (Nederlandse Vereniging van Diëtisten), de DCN (Diëtisten Coöperatie Nederland) en sta ik ingeschreven in het kwaliteitsregister voor paramedici. Door bij- en nascholingen en protocollair werken wordt het vereiste kwaliteitsniveau gehandhaafd.

Vergoeding consulten

Vanaf 1 januari 2013 vallen de kosten van dieetadviezen weer binnen de basisverzekering. Hieraan is een maximum gesteld van drie behandeluren per kalenderjaar. Hieronder valt zowel direct cliëntencontact (op het spreekuur) als indirecte werkzaamheden (berekenen van het dieet, rapportage aan de arts, enz). Gemiddeld zal dit uitkomen op 4 a 5 consulten. Afhankelijk van de zorgverzekeraar en het aanvullende pakket is uitbreiding van het aantal behandeluren mogelijk.

Heeft u diabetes, COPD of hart- en-vaatziekten, zoals een verhoogd cholesterolniveau, dan speelt voeding altijd een rol en hoort een dieetadvies bij de basisbehandeling. Vraag dan uw huisarts of praktijkondersteuner om een verwijzing naar de diëtiste. In alle ander gevallen: vraag bij uw zorgverzekeraar na of uw een verwijsbrief van uw huisarts nodig heeft.